ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняМінрегіон скасує обов'язкове проектування радіоточок в новобудовах

Мінрегіон скасує обов'язкове проектування радіоточок в новобудовах

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України пропонує скасувати застарілу радянську норму про необхідність обов'язково проектувати радіоточки в кожній квартирі

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України пропонує скасувати застарілу радянську норму про необхідність обов'язково проектувати радіоточки в кожній квартирі. Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе в Facebook.

Відповідна пропозиція міститься в проекті нового ДБН.2.2-Х: 201Х "Житлові будинки. Основні положення".

"Живемо в XXI столітті, а в наших будівельних нормах досі містяться такі застарілі вимоги, як обов'язкове облаштування радіоточок в кожній квартирі. Звичайно, зараз, в сучасному світі, це недоцільно і неактуально обов'язково виконувати. І до того ж це зайві витрати на оплату квартири. Наша пропозиція? Скасувати обов'язкове пристрій цих радіоточок в кожній квартирі, але залишити проектування таких установок по одній на будинок, щоб в разі екстрених та інших надзвичайних ситуацій черговий або консьєрж будинку міг операт вно отримати інформацію і сповістити жителів ", - написав він.

Парцхаладзе додав, що сьогодні для отримання і передачі інформації в разі можливих екстрених та інших надзвичайних ситуацій використовується мобільний зв'язок. Однак у випадках, коли такий зв'язок не чути або блокується, радіоточки є альтернативою.

Нагадаємо, Мінрегіонбуд розглядає можливість дозволити проектувати вбудовані закладу вище третього поверху. 

 
Коментарі (0)