ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМінрегіон: Сума заявок на проекти ЖКГ наблизилась до 2 млрд євро

Мінрегіон: Сума заявок на проекти ЖКГ наблизилась до 2 млрд євро

Мінрегіон стверджує, що сума заявок на проекти в сфері ЖКГ вже перевищила суму кредиту Європейського інвестиційного банку та становить близько 2 млрд євро. На даний момент відібрано 72 проекти соціального спрямування на суму 707 млн грн.
Спільно з Європейським інвестиційним  банком Україна реалізує два проекти. Це Надзвичайна кредитна програма для відновлення України із загальним бюджетом 200 млн євро та Програма розвитку муніципальної інфраструктури України з бюджетом 400 млн євро.
 
Про це сказав заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України з питань європейської інтеграції Роман Чуприненко в інтерв’ю виданню «Власть денег».
 
«На першому етапі Надзвичайної кредитної програми було отримано 486  заявок на фінансування проектів на підконтрольних Україні територіях Донецької та Луганської областей, а також у Дніпропетровській, Запорізькій та Харківській областях. Їх загальна вартість складає близько 7 млрд гривень», — нагадав Роман Чуприненко.
 
За словами заступника Міністра, спільно з консультантами Європейського інвестиційного банку вже відібрані 72 проекти соціального спрямування на загальну суму 707 млн грн.
 
«Ці проекти будуть профінансовані за рахунок першого траншу. Йдеться про реконструкцію гуртожитків, шкіл, дитячих садочків, лікарень. Це ті системи життєзабезпечення населених пунктів, які несуть колосальне навантаження у зв’язку з великою кількістю внутрішньо переміщених осіб та членів їх родин», — зазначив урядовець та додав, що кредитні кошти на реалізацію зазначених проектів надаються регіонам на беззворотній основі.
 
Що стосується Програми розвитку Муніципальної інфраструктури, то в її рамках будуть реалізовані проекти у п’яти сферах житлово-комунального господарства.
 
«У тому числі в сферах зовнішнього освітлення та поводження з твердими побутовими відходами. На сьогодні Мінрегіон отримав від потенційних учасників заявки на фінансування проектів на загальну суму понад 2 млрд євро. Це в п’ять разів перевищує загальний розмір кредиту, який надає ЄІБ», — зауважив Роман Чуприненко.
 
Коментарі (0)