ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняМінрегіон турбується про туристів, встановивши вимоги до проектування рекреаційного житла

Мінрегіон турбується про туристів, встановивши вимоги до проектування рекреаційного житла

Мінрегіон оновлює державні будівельні норми, зокрема, встановлює вимоги до проектування рекреаційного житла для проживання відпочиваючих в приватних житлових будинках разом з їх власниками
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, зокрема, встановлює вимоги до проектування рекреаційного житла для проживання відпочиваючих в приватних житлових будинках разом з їх власниками. Відповідні зміни містяться у новому ДБН Б.2.2-12:2018 «Планування і забудова територій», про це повідомили у  прес-службі Мінрегіону.
 
У всьому світі під час подорожей чи інших поїздок популярно винаймати недороге житло безпосередньо у їх власників. В Україні цей напрям досі нерозвинений, відпочиваючі живуть без необхідних умов та зручностей, адже такої норми в діючих ДБН взагалі немає. 
 
Тому Мінрегіон унормував це питання, ввівши чіткі вимоги до проектування рекреаційного житла, в якому можуть зупинятися туристи та проживати в сприятливих умовах, безпечно та комфортно.
 
Відповідно до нового ДБН, площа приміщення для проживання відпочиваючих має становити не менше 9 кв. м при одномісному розміщенні, не менше 12 кв. м – при двомісному та не менше 16 кв. м при трьохмісному розміщенні. В одному житловому будинку може одночасно тимчасово розміщатися до 30 осіб.
 
Розміри земельних ділянок рекреаційного житла беруться з розрахунку 23,3 кв. м/особу для постійно проживаючого населення (власників) та 40,0 кв. м/особу для відпочиваючих. Поверховість забудови для рекреаційного житла не повинна перевищувати 4 поверхів.
 
Оновлений ДБН вже опублікований і офіційно вступає в силу з 1 вересня 2018 року.
 
Проект розроблений на заміну ДБН 360-92** «Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень», ДБН Б.2.4-1- 94 «Планування і забудова сільських поселень», ДБН Б.2.4-3-95 «Генеральні плани сільськогосподарських підприємств», ДБН Б.2.4-4-97 «Планування та забудова малих сільськогосподарських підприємств та селянських (фермерських) господарств», ДБН Б.1-2-95 «Склад, зміст, порядок розроблення, погодження і затвердження комплексних схем транспорту для міст України», СНиП ІІ-89- 80 «Генеральные планы промышленных предприятий».
 

Рекреаційне житло - різновид розміщення туристів та відпочиваючих, представлений виключно приватними житловими будинками, призначеними для постійного проживання власників житла спільно з тимчасовим розміщенням обмеженої кількості відпочиваючих (менше 30 осіб) і розміщеними за межами озеленених територій загального користування. 

 
Коментарі (0)