ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаУ Мінрегіоні порахують виробників міні-котелень

У Мінрегіоні порахують виробників міні-котелень

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ має намір сформувати перелік вітчизняних виробників обладнання для модернізації об’єктів у сфері теплопостачання.

На думку керівників міністерства, це дозволить узагальнити досвід впровадження на території України заходів з модернізації об’єктів теплопостачання, заміщення природного газу альтернативними видами палива для подальшого його поширення.

Про це повідомив заступник міністра – керівник апарату Андрій Білоусов в ході робочої зустрічі з представниками підприємств з виробництва котельного обладнання та  індивідуальних теплових пунктів, інформує прес-служба Мінрегіону.

Він також зазначив, що за дорученням Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Темника буде сформовано перелік вітчизняних виробників котельного обладнання, блочно-модульних котелень, індивідуальних теплових пунктів, теплових насосів та іншого обладнання для модернізації об’єктів у сфері теплопостачання та впровадження заходів по заміщенню природного газу.

Перелік формується за інформацією, наданою підприємствами-виробниками відповідно до Опитувального листа.

Як раніше повідомив в інтерв’ю «Україні Комунальній» Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Темник, є кілька шляхів модернізації теплових мереж, які діаметрально відрізняються один від одного. Перший - це спочатку замінити котельне обладнання, потім модернізувати мережеву інфраструктуру, а згодом провести термосанацію житлового фонду. Другий підхід – це модель проекту «Тепловий район». Вона вже пройшла апробацію в різних країнах, коли комплексна модернізація починається саме з санації будівлі, для якої потім будують інфраструктуру – мережі з оптимальними технічними характеристиками, - а потім вже встановлюють модульну котельню, яка забезпечить утеплені будівлі тепловою енергією.

 
Коментарі (0)