ГоловнаНовини ЖКГМістобудуванняМінрегіон ввів норму з проектування розділових поручнів на сходах підземних переходів

Мінрегіон ввів норму з проектування розділових поручнів на сходах підземних переходів

Мінрегіон оновлює ДБН, зокрема, ввів норму з проектування розділових поручнів на сходах підземних переходів при будівництві або реконструкції вулиць і доріг
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновлює державні будівельні норми, зокрема, ввело норму щодо проектування розділювальних поручнів на сходах підземних переходів під час будівництва чи реконструкції вулиць і доріг для організації безпечного руху пішоходів на вхід та вихід. Відповідна норма міститься у новому ДБН В.2.3-5:2018 «Вулиці та дороги населених пунктів» та вступає в силу з 1 вересня 2018 року, повідомляє прес-служба міністерства.
 
Це дозволить впорядкувати потоки людей на вхід та вихід, мінімізує можливі стики та давки, особливо при якійсь несприятливій чи надзвичайній ситуації, створить умови для безпечного руху.
 
Впровадження такої зміни підвищить безпеку руху пішоходів та зручність пересування, особливо для людей похилого віку та у зимовий період.
 
ДБН В.2.3-5:2018 «Вулиці і дороги населених пунктів» розроблений на заміну аналогічного ДБН 2001 року.

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні документи, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.  

 
Коментарі (0)