ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМінсоцполітики почало боротьбу з недобросовісними субсидіантами

Мінсоцполітики почало боротьбу з недобросовісними субсидіантами

В Мінсоцполітики вже підготували нову редакцію положення про субсидії, яку буде прийнято найближчим часом.

В Мінсоцполітики вже підготували нову редакцію положення про субсидії, яку буде прийнято найближчим часом.

 У Мінсоцполітики розробили механізми, які допоможуть боротися із недобросовісними субсидіантами.

Про це після прес-конференції щодо покращення якості пенсійного обслуговування громадян Пенсійним фондом сказав міністр соціальної політики Андрій Рева, йдеться в повідомленні УНН.

"Ми зараз підготували нову редакцію положення про субсидії, яку ми найближчим часом приймемо. Відповідно до нового положення, наприклад, заробітчанам, буде запропоновано стимулювання до добровільного страхування. Сім'ям, в яких хтось із членів сім'ї працює за кордоном, будуть давати, за умови, що вони добровільно застрахуються та заплатять внесок хоча б за три місяці (це близько 2 тисяч гривень). Відтак вони отримуватимуть і субсидію, і страховий стаж, що даватиме право на пенсію", - розповів Рева.

Він також додав, що нова редакція положення буде вирішувати і таке питання, коли члени родини не реєструються за фактичним місцем проживання, а по місцю реєстрації роблять довідки, що вони там не проживають, завдяки чому їх доходи не враховуються ні в одному домогосподарстві, яке отримує субсидію.

"Тепер, там де живе родина, доходи всіх членів сім'ї враховуються", - сказав Рева.

Нагадаємо, перерахунок субсидій українцям здійснюється не в квітні, а в травні та жовтні. 

У відомстві відзначили, що у квітні проводитиметься перерахунок субсидій не на основі доходів людей, а враховуючи те, що квітень — не повний опалювальний місяць. Перерахунок здійснюватиметься на тих же умовах, що у жовтні минулого року, коли призначали “зимові” субсидії. У травні органи соцзахисту братимуть до уваги доходи людей, отримані у третьому і четвертому кварталах 2017 року.

Нагадаємо, середній розмір призначеної субсидії на одне домогосподарство у лютому 2018 року зменшився порівняно з відповідним періодом 2017 року на 36%.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
18 Квітня 2018 p. 23:41
Є спостереження, що при досить помірних посадових окладах керівні працівники держустанов регулярно, щомісяця, отримують премії, що у декілька разів (!) перевищують їх посадовий оклад. Тому є пропозиція для Мінсоцполітики, щоб при розрахунку пенсій таким керівним працівникам їхні регулярні премії не бралися до уваги. Крім того, треба переглянути вже призначені пенсії бувшим керівним працівникам , і перерахувати їх без регулярних премій. Це дасть суттєву економію держбюджету і зменшить соціальну напругу у державі.