ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМінсоцполітики займеться масової перевіркою одержувачів субсидій

Мінсоцполітики займеться масової перевіркою одержувачів субсидій

Міністерство соціальної політики перевіряє одержувачів субсидій

Міністерство соціальної політики перевіряє одержувачів субсидій. Деяким українцям можуть припинити виплати субсидій. Про це в ефірі «1 + 1» розповів радник міністра соціальної політики Микола Шамбір.

«Будуть припинені виплати тим, хто не подав деякі документи або приховав свої певні доходи або доходи для того, щоб отримати субсидію. Йдеться про припинення виплат або повернення тих сум, які були призначені неправомірно », -розповів він.

Якщо людина не мала право на субсидію, але користувався нею, то гроші доведеться повернути, підкреслив Шамбір.

Втім, тут є виняток, каже представник Мінсоцполітики: «Щоб отримати субсидію, потрібно подати заяву та декларацію про свої доходи (в органи соцзахисту - ред.). Якщо помилився працівник служби, у людини нічого не заберуть, бо помилився не він. Якщо ж людина не правильно подав документи, то вже справа інша. Якщо людина подає декларацію і забув про доходи - це вже не зовсім правомірне дію».

За словами Шамбіра, поки відомство проводить додаткові перевірки. Зокрема, дані податкової служби, щоб отримати інформацію про всі доходи людини.

«В минулому році ми перевірили одержувачів малозабезпечених сімей. Зараз будемо проводити ширшу перевірку тих, хто отримує субсидії », - повідомив радник міністра соцполітики.

 

 
Коментарі (2)
Коля Пухов
25 Серпня 2020 p. 15:55
У нас («Євро-Реконструкція») гарячої води не було майже місяць, але плату за неї нарахували навіть більшу, якби вода була. Потім на декілька днів гарячу воду включили, а тепер знову виключили. ------------------------------- Уявляю, яку плату за гарячу воду «Євро-Реконструкція» нарахує за ці декілька днів. Коли пришлють платіжку відпишусь в коментарях.
Коля Пухов
25 Серпня 2020 p. 17:04
А що таке, взагалі, субсидія?  Cубсидія - це не що інше як часткова компенсація державою знецінення  гривні. Бо насправді не тарифи і ціни зростають, а знецінюються українські гроші, лише зовні це виглядає як підвищення цін і тарифів.   Тобто,  припиніть  знецінювати   гривню  і  не  треба  вже  буде  ніяких  субсидій. ---------------------- І  скільки  працівників  так  званого  соцзахисту  відразу  вивільниться!   Але  куди  ж  їх  потім  прилаштувать ,  адже   виробництва  немає,  тому   немає  і  робочих  місць.