ГоловнаКоментаріФінансування ЖКГМінсоцполітики: Жителі окупованого Донбасу отримуватимуть соцвиплати

Мінсоцполітики: Жителі окупованого Донбасу отримуватимуть соцвиплати

Україна зобов'язана здійснювати соцвиплати на окупованих проросійськими бойовиками територіях Донецької та Луганської областей, оскільки ті не мають статусу окупованих територій, а значить, є частиною країни

Оскільки території Донбасу, повені бойовиками і контролліруемие з Росії, не мають офіційного статусу, як окуповані, вони будуть невід'ємною частиною країни. Виходячи з цього факту Мінсоцполітики продовжуватиме виплати пенсій жителям цих територій. Про це розповів новий міністр соцполітики Андрій Рева в інтерв'ю ДТ.

"Пенсії виплачуються без урахування одержуваного заробітку за місцем проживання пенсіонера, незалежно від реєстрації місця проживання, - процитував Рева профільний закон, - Навіть якщо людина живе в Донецьку чи Луганську, а отримувати пенсію хоче в Києві чи Харкові, ми зобов'язані йому її виплачувати", - зазначив він.

До тих пір, поки українська сторона не має можливості проводити виплати в окупованих населених пунктах, контрольованих російськими найманцями, через високі ризики, але в будь-якому іншому регіоні України пенсіонери Донбасу можуть отримати пенсії та інші соціальні виплати, зазначив міністр.

"Неконтрольовані території в Донецькій і Луганській областях, наскільки я розумію, статусу окупованих на сьогодні не мають і є невід'ємною частиною території України. Відповідно, їх жителі мають право на виплати, незалежно від місця реєстрації», - повідомив Рева.

Втім, як уже неодноразово зазначалося, велика кількість пенсіонерів з Донбасу, є підставними особами, які отримують соцвиплати незаконно, шляхом ісользованія баз даних Пенсійного фонду, які потрапили до річок бойовиків.

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
18 Квітня 2016 p. 22:02
Багато українців взагалі не мають ні пенсії, ні зарплати ; звільнені з роботи у зв"язку з "ліквідаціями" державних установ , тобто з ініціативи держави, по незалежним від працівників причинам ( насправді переважно через те, що заважали своєму начальству розкрадати бюджетні кошти), живуть по декілька років на утриманні своєї сім"ї та перебиваються випадковими підробітками . Отак, виходить , держава попіклувалася і отакі от соцвиплати... а ви пишете...