ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаМіністерство енергетики категорично проти імпорту електроенергії з Білорусі та Росії - О.Буславець

Міністерство енергетики категорично проти імпорту електроенергії з Білорусі та Росії - О.Буславець

Міністерство енергетики категорично проти імпорту електроенергії з Білорусі та Російської Федерації, про це заявила в.о. Міністра енергетики Ольга Буславець
Міністерство енергетики категорично проти імпорту електроенергії з Білорусі та Російської Федерації, про це заявила в.о. Міністра енергетики Ольга Буславець, відповідаючи на запитання журналістів під час підсумкового брифінгу, присвяченого результатам 100 днів роботи на чолі Міненерго.
 
«Хочу наголосити, що Міністерство енергетики за збільшення експорту електроенергії за всіма напрямками, в залежності від кон’юнктури на ринку. Але ми заперечуємо імпорт електроенергії до нашої країни. За нашими розрахунками на цей і наступний роки ми не бачимо потреби в імпорті. Наших потужностей достатньо для забезпечення внутрішніх споживачів і експортного постачання електроенергії», – зауважила Ольга Буславець.
 
Урядом підтримано ініціативу Міністерства і запропоновано зміни до законодавства, якими передбачено тимчасову, до кінця наступного року, заборону імпорту електричної енергії з Росії і Білорусі.
 

В.о. Міністра повідомила, що Україна виконує плани синхронізації вітчизняної енергосистеми з європейською і навіть припущення щодо можливого імпорту електроенергії з Білорусі та Росії становить під загрозу виконання зазначених євроінтеграційних планів. 

 
Коментарі (0)