ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаМіністерство енергетики виступило проти повного або часткового приватного володіння НАЕК «Енергоатом»

Міністерство енергетики виступило проти повного або часткового приватного володіння НАЕК «Енергоатом»

Міністерство енергетики України виступило проти приватизації, повного або часткового приватного володіння НАЕК «Енергоатом» та атомними електростанціями
Міністерство енергетики України виступило проти приватизації, повного або часткового приватного володіння НАЕК «Енергоатом» та атомними електростанціями. Міністерство наполягає на проведенні корпоратизації «Енергоатома» в умовах збереження за державою 100% акцій компанії. 
 
Питання було обговорено під час наради, яка відбулась 27 жовтня під головуванням очільника Уряду, повідомляє пресслужба міністерства.
 
«Обранню оптимальної моделі корпоратизації «Енергоатома» передувало тривале дослідження консалтингової компанії Deloitte, яка проаналізувала всі можливі варіанти корпоратизації і представила їх на розгляд Міненерго та «Енергоатома». Після спільних обговорень було обрано варіант, який в жодному разі не передбачає приватизацію компанії», – ідеться в повідомленні.
 
Зазначається, що керівництво підприємства також підтримало корпоратизацію.
 
«Усі необхідні умови для створення наглядової ради в «Енергоатомі» виконано. Ми сподіваємося, що вже незабаром вийдемо на якісно новий рівень управління державною компанією», – зазначила в.о. міністра Ольга Буславець.
 

Відповідно до статті 2 законопроєкту «Про корпоратизацію державних підприємств», корпоратизація – це перетворення державних комерційних підприємств у державні акціонерні товариства. Сто відсотків акцій товариства належать державі, а управління здійснює наглядова рада, кількісний склад якої зазначається в статуті підприємства. 

 
Коментарі (0)