ГоловнаКоментаріГазопостачанняМіністр А. Рева вимагає від газових компаній поквартирного встановлення приладів обліку газу

Міністр А. Рева вимагає від газових компаній поквартирного встановлення приладів обліку газу

Міністр соціальної політики України Андрій Рева вимагає від газових компаній поквартирною встановлення приладів обліку газу.
Таку заяву міністр зробив учора у Чернігові на розширеному засіданні колегії Чернігівської Обласної міськадміністрації.
 
"Закон вимагає поквартирного обліку. Більш того, в тарифі на газ це закладено. Тому не треба "ламати" жителів, не треба нав'язувати їм тісно працювати з ЖКГ, треба тісно працювати з законом. Передбачено - будь ласка, робіть так, як треба", - сказав він, звертаючись до голови правління ПАТ "Чернігівгаз" Алли Ярової.
 
Рішення про встановлення загальнобудинкових лічильників газу прийнято Національною комісією регулювання послуг.
 
"Уряд не впливає на комісію, але для вас вищим нормативним документом є закон", - підкреслив міністр.
 
Він нагадав, що Закон України "Про комерційний облік природного газу" чітко прописує терміни встановлення лічильників. Так, до 1 січня 2012 року газові компанії повинні були обладнати ними домогосподарства, які використовують газ комплексно-для приготування їжі, підігріву води та опалення. До 1 січня 2016 року - ті домогосподарства, які використовують газ для приготування їжі та підігріву води. До 1 січня 2018 року лічильники мають бути встановлені тим, хто використовує газ лише для приготування їжі.

Рева вважає, що будинок в даному випадку не може бути споживачем, оскільки договори на поставку блакитного палива газовики укладають з кожним користувачем послуги окремо. 

 
Коментарі (3)
Коля Пухов
15 Вересня 2016 p. 15:23
"Київгаз" та "Київводоканал" штучно приписують борги сумлінним користувачам. У попередньому місяці споживачі отримали квитанції із штучно приписаним боргом. Тепер вони повинні їхати у відділення "Київводоканалу" і за свій рахунок доводити, що борг їм приписаний помилково. Ні витрачений час, ні гроші на проїзд їм не буде компенсовано.
Коля Пухов
16 Вересня 2016 p. 20:35
У квартирах, де будинковим проектом не передбачені лічильники води, самі мешканці самовільно за свій рахунок встановили ці лічильники , і тепер платять по лічильникам , котрі дають показання, що не відповідають дійсності. Так буде із лічильниками газу. Треба, щоб чиновник, який приймає рішення ніс особисту повну матеріальну відповідальність за своє рішення.
Коля Пухов
02 Жовтня 2016 p. 19:16
Щодо енергозбереження, то треба взяти до уваги, що працівники, а в основному працівниці, державних бюджетних установ, часто на протязі усього робочого дня, микрохвильовками, електрочайниками та іншими потужнитми електроприладами спалюють державну електроенергію. Крім того, біля кожної такої працівниці стоїть потужний електоробігрівач. За моїми спостереженнями, державні бюджетні установи спалюють більше електроенергії, чим побутові споживачі. Тільки на відміну від побутових споживачів, за електроенергію, спалену держустановами, розраховується держава.