ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Міністр енергетики підозрює тепловиків у маніпуляціях

Міністр енергетики підозрює тепловиків у маніпуляціях

Міністр енергетики Герман Галущенко прокоментував інформацію стосовно можливого відключення тепла в Україні на новорічні свята через брак газу.
Міністр енергетики Герман Галущенко прокоментував інформацію стосовно можливого відключення тепла в Україні на новорічні свята через брак газу. Він заявив, що НАК “Нафтогаз Україна” запевнив Міненерго стосовно того, що всі контрактні об’єми будуть виконані постачальниками, про це повідомила пресслужба міністерства.
 
"Я про це (можливість відключення тепла) чув. Я попросив, щоб надали цифри. НАК "Нафтогаз Україна" запевняє, що контракти укладені з теплокомуненерго, і об'єми будуть доведені ті, які потрібно",- заявив він.
 
Також міністр вважає, що на цій темі відбувається дуже багато маніпуляцій.
 
Герман Галущенко прокоментував ситуацію стосовно запасів вугілля на ТЕС. За словами Галущенка, у міністерстві розраховують, що у грудні споживання вугілля сягатиме близько 1 млн 700 тис. тонн - 1 млн 800 тис. тонн.
 
"У нас внутрішня добича в грудні буде десь 1 млн 500 тисяч тонн. Ми розраховуємо привезти понад 2 мільйонів тонн. У січні споживання теж трохи спаде, а саме у першій половині місяця, але все залежить від температурного режиму. Але, знову ж таки, ми орієнтуємося десь на 1 млн 800 тисяч тонн", - зазначив міністр.
 
Нагадаємо, Міжгалузева асоціація "Укртеплокомуненерго" заявляє, що до новорічних свят борги ТКЕ через дефіцит обсягів газу, визначених «Нафтогаз Трейдингом», можуть перевищити 1 млрд гривень, в наслідок чого мешканці багатьох українських міст можуть залишитись без тепла на новорічні свята.
 
Тепловики запевняють, що ГК «Нафтогаз Трейдинг» відмовляється коригувати в ході опалювального сезону обсяги природного газу для ТКЕ, які були визначені «Нафтогаз Трейдингом» в односторонньому порядку без консультацій та погодження з тепловиками. 
 

Через це збитки 15 підприємств теплокомуненерго в жовтні  склали 817 млн грн, а в поточному грудні вже оголосили про збитки на загальну суму понад 72 млн грн 5 теплопостачальників.  

 
Коментарі (0)