ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоМіністр Мінекоенерго просить на законодавчому рівні заборонити обіг пластикових пакетів

Міністр Мінекоенерго просить на законодавчому рівні заборонити обіг пластикових пакетів

Міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель звернувся до депутатів екологічного комітету Верховної Ради з проханням прискорити розгляд законопроекту про обмеження обігу пластикових пакетів
Міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель звернувся до депутатів екологічного комітету Верховної Ради з проханням пришвидшити розгляд законопроєкту № 2051-1 про обмеження обігу пластикових пакетів, та запропонував заборонити їх безоплатне поширення.
 
Про це повідомляє пресслужба Мінекоенерго.
 
"Обмеження обігу пластикових пакетів є першою стадією ієрархії поводження з відходами, адже запобігатиме їх утворенню, відтак, законопроєкт пропонує усунення не наслідків, а причини утворення проблеми", - наголосив Оржель. 
 
Міністерство неодноразово наголошувало на необхідності якомога швидшого обмеження використання пластикових пакетів та запровадження в дію заборони з 2021 року. 
 
Та водночас запропонував заборонити безоплатне поширення пластикових пакетів з моменту вступу в дію Закону.
 
"Наполегливість народних депутатів у вирішенні цього та інших екологічних питань допоможе захистити довкілля та побудувати чисте майбутнє для наших дітей", - підсумував Оржель.
 
 
Коментарі (0)