ГоловнаКоментаріГазопостачанняМодернізація ГТС у реструктуризації «Нафтогазу»

Модернізація ГТС у реструктуризації «Нафтогазу»

Попри заяви Євросоюзу щодо готовності фінансово допомагати Україні модернізувати її ГТС, експерти переконані, що ці слова стануть реальністю лише після реструктуризації «Нафтогазу».

Україна може розраховувати на європейські інвестиції у модернізацію своєї ГТС лише за умови реструктуризації НАК «Нафтогаз». Таку думку висловив експерт з енергетичних питань Олександр Нарбут в ефірі радіостанції «Голос Столиці».

«Має бути проведена системна реструктуризація «Нафтогазу». Тому що інвестори з негативним акцентом завжди дивляться на інвестування в компанію, яка не має самостійності, яка пов'язана з іншою компанією», - сказав він.

При цьому експерт підкреслив, що було б дуже важливо бачити європейських інвесторів в процесі розвитку нашої газової інфраструктури, і це стосується не тільки газотранспортної системи, але і пов'язаної з нею групи сховищ.

«Це - єдина система, єдина інфраструктура, і тільки в такому варіанті вона має свій потенціал і вартість», - наголосив пан Нарбут.

Читайте також: Перед Україною розіграли дружбу та «газове» злодійство

Нагадаємо, Україна запропонувала Євросоюзу разом модернізувати вітчизняну газотранспортну систему. З такою пропозицією в Брюсселі виступив голова НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв. Він запросив європейські компанії взяти участь не тільки в модернізації нашої ГТС, але і її експлуатації.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, на початку березня Європейський Союз вже підтверджував свою готовність надати Україні фінансову допомогу на модернізацію її газотранспортної системи.

«Ми готові допомогти у капітальному ремонті газопровідної мережі України. На це буде потрібна сума в кілька сотень мільйонів євро», - зазначав єврокомісар з енергетики ЄС Гюнтер Оттінгер.

 
Коментарі (0)