ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаМодернізація енергогосподарства має грунтуватися на вітчизняних технологіях

Модернізація енергогосподарства має грунтуватися на вітчизняних технологіях

Програма модернізації всього нашого енергетичного господарства надзвичайно масштабна, вимагає безпрецедентних ресурсів і багатьох років роботи.

Модернізуючи енергетичне господарство, необхідно максимально використовувати обладнання вітчизняного виробництва. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Микола Азаров під час засідання Кабінету міністрів.

Про це «У.К.» повідомили у прес-службі Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ/

«Програма модернізації всього нашого енергетичного господарства надзвичайно масштабна, вимагає безпрецедентних ресурсів і багатьох років роботи. Тому треба дивитися далеко вперед і усвідомити, що це великий і стабільний ринок для вітчизняних матеріалів, обладнання і передових технологій», - підкреслив Глава Уряду.

За словами Миколи Азарова, уже зараз треба спланувати переведення всього ланцюга модернізації: від наукових розробок до виробництва матеріалів та обладнання до підготовки фахівців, яким під силу такий обсяг робіт, на вітчизняний грунт - у наші інститути, на наші підприємства. Прем’єр-міністр навів приклад: зараз розробляється програма відновлення виробництва теплоізоляційних матеріалів і систем утеплення будинків. Це, за його словами, суттєво здешевить теплову модернізацію житлового фонду і громадських споруд. «А труби, котли, лічильники, будівельна техніка і прилади? Все це також має бути вітчизняного виробництва», - вважає Глава Уряду.

«Ми крок за кроком, рік у рік будемо наводити лад у цьому господарстві, яке застрягло у 60-х роках минулого століття», - наголосив він.

Анна Недогибченко

 
Коментарі (0)