ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняМодернізацію ГТС планують завершити до кінця 2024 року

Модернізацію ГТС планують завершити до кінця 2024 року

До 2024 року повинна бути проведена модернізація об'єднаної газотранспортної системи України з її переорієнтацією на потреби внутрішніх споживачів

 

 

До 2024 року повинна бути проведена модернізація об'єднаної газотранспортної системи України з її переорієнтацією на потреби внутрішніх споживачів, інакше після 2024 року південні і східні регіони України можуть залишитися без необхідних обсягів газу.

Про це в коментарі ГолосUA повідомив експерт з енергетичних питань Геннадій Рябцев.

«Російська сторона неодноразово заявляла, що не відмовляється від українського маршруту. Однак обсяги транзиту в річному численні після 2024 року приблизно складуть 20 кубометрів газу. Можливо менше, але навряд чи більше », - заявив експерт.

За словами Г. Рябцева, безумовно, цього недостатньо для того, щоб забезпечити прибуткову роботу системи в її нинішній конфігурації.

«З цієї причини до 2024 року включно повинна бути проведена модернізація об'єднаної газотранспортної системи України з її переорієнтація на потреби внутрішніх споживачів. Це означає, що в даний час тиск в розподільних трубопроводах безпосередньо залежить від тиску в магістральних трубопроводах, оскільки у нас не існує окремо діючої транзитної системи, окремої діючої розподільчої системи і зниження тиску в системі магістральних трубопроводів після 2024 року може призвести до того, що споживачі в південних і східних регіонах України залишаться без необхідних обсягів газу. Оскільки тиск в системі буде недостатнім для того, щоб забезпечити їх необхідними обсягами газу. Потрібно оперативно вже зараз не розповідати про те, як буде погано після запуску «СП-2», а братися за реалізацію плану дій, які є у ГТС України. Це необхідно робити вже зараз, оскільки в 2024 року вже буде пізно », - зазначив він.

 

 

 
 
Коментарі (0)