ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаМолдова занепокоєна планами України щодо розвитку гідроенергетики

Молдова занепокоєна планами України щодо розвитку гідроенергетики

Прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп стурбований інформацією про плани України побудувати шість гідроелектростанцій на Дністрі.

Прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп висловив стурбованість у зв'язку з інформацією, що з'явилася, про плани України побудувати шість гідроелектростанцій на Дністрі. Про це повідомили в прес-службі уряду Молдови.

"Прем'єр Павло Філіп висловив стурбованість у зв'язку з інформацією, що з'явилася, про те, що Україна планує побудувати шість нових гідроелектростанцій на Дністрі, вище Новодністровської гідроенергетичного вузла. За даними екологів, будівництво цих станцій можуть представляти серйозну загрозу для навколишнього середовища", - йдеться в повідомленні.

У зв'язку з цим прем'єр підкреслив, що в адресу уряду надійшли звернення від неурядових організацій та наукового співтовариства щодо негативного впливу, який чинить на екологічний стан басейну Дністра гідроенергетичний комплекс в Новодністровську.

Глава молдавського уряду розпорядився створити міжвідомчу робочу групу, яка розробить конкретний План дій по виходу із ситуації.

 

 
Коментарі (0)