ГоловнаВибір редакціїЖитлоМолоді Львівщини «підкинуть» грошей на житло

Молоді Львівщини «підкинуть» грошей на житло

У Львівській області дадуть гроші на молодіжне житлове кредитування. Кошти будуть виділені з міських бюджетів та перевищуватимуть суму в 6 млн грн

У Львівській області з місцевих бюджетів планують виділити більше 6,262 млн грн на довгострокове кредитування молоді для придбання житла. Про це повідомили у прес-службі Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

Відтак, цього року з міського бюджету Львова буде виділено 5,437 млн грн на житлове кредитування для молоді, у Дрогобичах планують дати на ці цілі 130 тис. грн. Ще 625 тис. грн передбачено у обласному бюджеті регіону.

«Питання забезпечення молоді житлом на Львівщині стоїть надзвичайно гостро. Територіальні громади самостійно намагаються вирішувати це питання та спрямовують в міру своїх можливостей кошти з місцевих бюджетів на програму пільгового житлового кредитування молоді. Втім місцевим органам влади важко самотужки вирішувати питання житлового забезпечення жителів Львівщини, тому місцеві ради розраховують на фінансування програми забезпечення молоді житлом і за рахунок Державного бюджету», - зазначається у повідомлені.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, у Києві ввели в експлуатацію будинок, який був збудований по одній з програм державного житлового будівництва. Відтак, уже 8 родин стали власниками доступного житла.

Анастасія Войтко

 
Коментарі (0)