ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМонетизація субсидій може призвести до зростання інфляції

Монетизація субсидій може призвести до зростання інфляції

Експерт з питань енергетики Валентин Землянський розповів про побічні ефекти монетизації субсидій

Експерт з питань енергетики Валентин Землянський розповів про побічні ефекти монетизації субсидій:

«Якщо співвіднести суму субсидій з кількістю одержувачів, то вийде десь від 1000 до 1500 гривень на людину. Тобто отримуємо таку собі трансформовану «Юлину тисячу» в «Петін тисячу». Ось, власне кажучи, і все. Далі питання розподілу цих коштів. Тобто, витратять їх люди на оплату комуналки або з урахуванням поточної соціально-економічною ситуацією на якісь більш серйозні потреби і потреби».

«Тому що в такому випадку борги по комуналці почнуть рости, а кількість готівки хлинули на ринок може підстьобнути інфляцію. Якщо розділять, умовно кажучи, половину на комуналку і половину на свої так би мовити потреби, то значить, це не так сильно вдарить по ринку і в принципі може дещо стабілізувати ситуацію» - пояснює експерт.

Землянський зазначив, що в місяць на монетизацію буде витрачатися 5-6 мільярдів гривень. За його словами ця програма пропрацює до парламентських виборів.

А ось яким чином буде здійснюватися ця монетизація - найбільш актуальне питання на даний період часу:

«Питання якраз в механізмі отримання живими грошима. Як передбачається субсідіантам видавати ось ці ось гроші живими купюрами? Як це буде відбуватися? Ось це, напевно, ключове питання у всій цій історії, тому що садміністріровать нехай навіть як говорить Рева 4 мільйони домогосподарок, це питання», - каже експерт.

 
Коментарі (0)