ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМонетизовані субсидії у березні отримали 3,4 млн домогосподарств - А.Рева

Монетизовані субсидії у березні отримали 3,4 млн домогосподарств - А.Рева

Монетизовані субсидії для оплати житлово-комунальних послуг у березні отримали 3,4 млн домогосподарств, а загальна сума виплат склала 5,7 млрд гривень.
Монетизовані субсидії для оплати житлово-комунальних послуг у березні отримали 3,4 млн домогосподарств, а загальна сума виплат склала 5,7 млрд гривень. 
 
Про це повідомив Міністр соціальної політики України Андрій Рева.
 
Програма субсидій в Україні діє як спосіб допомоги вразливим верствам населення. 
 
Нинішня повна монетизація субсидій стала продовженням кроків Уряду щодо реформування сфери ЖКГ, енергетики та соціальної сфери, а також досягнення енергоефективності та енергонезалежності. Зекономлені завдяки ефективному споживанню ресурсів гроші залишатимуться у споживачів. 
 
Як зазначив Андрій Рева, система монетизації запрацювала без збоїв, і зараз напрацьовується інструментарій для контролю за реальною оплатою комунальних послуг монетизованими коштами.
 
«У нас буде інструментарій для контролю за процесом оплати комунальних послуг. З одного боку, а з іншого – якщо людина зекономила, це власні кошти, – сказав Андрій Рева. – Панічних заяв від надавачів послуг – щодо боргів, приміром, у нас немає. Але ми не будемо накопичувати борги».
 

Міністр наголосив, що сам механізм монетизації буде стимулювати розвиток ринкових відносин у сфері ЖКГ та відповідальності – за ефективне використання ресурсів, за якість ресурсу та чесні нарахування за спожите. «Якщо споживач сплачує повну вартість послуги, то він має право вимагати, аби гаряча вода, наприклад, була справді гарячою, а не ледь теплою», – додав Андрій Рева. 

 
Коментарі (0)