ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГМораторій на підвищення тарифів за ЖКГ ввели ще у двох містах

Мораторій на підвищення тарифів за ЖКГ ввели ще у двох містах

У Львові та Житомирі заборонили підвищувати тарифи на комунальні послуги.

14 липня депутати Житомирської та Львівської міськрад прийняли мораторій на підвищення тарифів ЖКГ. Такі рішення буkи прийняті депутатами обох міських рад під час засідань, йдеться у повідомленні ТСН.

У Львові за заборону на підвищення тарифів за комунальні послуги проголосувало аж  44 депутати, а в Житомирі - 40.

«Цей проект рішень передбачає впровадження мораторію на підвищення комунальних тарифів від 1 липня та встановлення прозорого механізму ціноутворення, заборонити нарахування з 1 липня 2016 року пені за невчасне сплачення послуг та заборонити постачальникам електроенергії виставляти споживачам авансові рахунки за ненадані послуги», - прокоментували у Житомирській міській раді.

При цьому також зазначається, що «Житомиртеплокомуненерго» не підпадає під дію цього мораторію.

«На нашу думку, є несправедливим та неконституційним підняття цін на комунальні послуги з 1 жовтня без підняття мінімальної заробітної плати та пенсії», - зазначила Гелена Пайонкевич – керівник юридичного управління ЛМР.

Окрім цього депутати ухвалили рішення про звернення до Верховної Ради та Кабінету міністрів із вимогою переглянути державну політику щодо формування тарифів.

Нагадаємо, що з 1 липня в Києві діє мораторій на підвищення тарифів на комунальні послуги. Заборона, прийнята на пленарному засіданні Київської міської ради діятиме до 1 жовтня 2016 року. 

 

 
Коментарі (1)
Коля Пухов
17 Липня 2016 p. 08:56
А що буде після закінчення мораторію? Ось реальний приклад. Зараз двірники багато холодної води виливають для поливу дерев , кущів, газонів та тротуарів. Тепер питання: так цю вилиту на вулицю воду будуть після закінчення мораторію розподіляти на усі квартири, чи тільки на ті, де немає лічильників води?