ГоловнаКоментаріЕлектроенергетикаГ.Москаль: Вугілля з Донбасу все одно потрапить в Україну, тільки стане дорожче

Г.Москаль: Вугілля з Донбасу все одно потрапить в Україну, тільки стане дорожче

На думку Геннадія Москаля, так звані влади Донбасу ніколи не повернуть Україні "націоналізовані" підприємства.

Так відповів на запитання журналістки телеканалу NewsOne голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль про подальшу долю підприємств на території ОРДЛО.

"Хто поверне націоналізовані підприємства – Плотницький, Захарченко? Перехрестіться! Ніхто нічого Україні не поверне, підприємства залишаться  у володінні ОРДЛО", - підкреслив Москаль.

Також він прокоментував ситуацію з поставками вугілля з окупованих територій та шляхи його реалізації. Так, за словами чиновника, Росія не має потреби у вугіллі, що добувається на території України, оскільки має менш витратне власне виробництво.

"Росія не потребує в цьому вугіллі, оскільки має Кузбас (Кузнецький вугільний басейн - один з найбільших вугільних басейнів у світі, розташований у Кемеровській і Новосибірській областях РФ - ред.) – це коли просто екскаватор навантажує (вугілля – ред.). Там не треба таких великих витрат і дотацій", - пояснив Москаль.

Разом з тим він висловив переконання, що самопроголошені влади Донбасу знайдуть собі ринки збуту вугілля крім Росії. Варто відзначити, що головним із цих ринків, за словами Москаля, буде якраз український.

"У мене немає сумнівів, що вугілля з Донбасу різними каналами повернеться в Україну. Якщо перебільшувати, то бойовики, приміром, продадуть вугілля якийсь білоруської фірмі, вона, в свою чергу, казахської, а ми купимо як би казахська вугілля, тільки дорожче», - підсумував голова Закарпатської ОДА. 

 
Коментарі (0)