ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняМосква «лякає» ЄС проблемами України з транзитом газу

Москва «лякає» ЄС проблемами України з транзитом газу

Москва допускає, що в України можуть виникнути проблеми з транзитом газу до Європи. Труднощі ймовірні у випадку аномально холодної зими.

У випадку аномально холодної зими можуть виникнути проблеми з транзитом газу до Європи. Таку заяву зробив глава «Газпрому» Олексій Міллер, передають РИА «Новости».

«Сьогодні ми фіксуємо, що Україна все-таки отримала гроші, це 500 млн дол., і з початку жовтня Україна почне відбирати російський газ... Але 2 млрд кубів проблему не вирішують... Тому якщо зима буде аномально холодною, то все-таки можна чекати проблем», — заявив він.
 
Для того щоб забезпечити транзит, в цьому випадку Україні потрібно закупити 5-7 млрд куб. м газу, стверджує пан Міллер.
 
Раніше глава Міненерго України Володимир Демчишин заявив, що Україна вже зібрала 500 млн дол., необхідних для закупівлі 2 млрд куб. м російського газу. Міністр заявив, що гроші вже перебувають на рахунку «Нафтогазу України», вони вже доступні і призначені для оплати за газ «Газпрому».
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», Україна, Росія та Єврокомісія узгодили умови поставок природного газу в осінньо-зимовий період. Протокол між сторонами парафовано, однак підписання та затвердження потребуватиме окремих процедур.
 
Коментарі (0)