ГоловнаНовини ЖКГГазопостачанняМосква та Україна домовились про «літній газовий пакет»

Москва та Україна домовились про «літній газовий пакет»

Вчора в Брюсселі вирішили питання «літнього газового пакету». Обговорили сторони і знижку на газ. Наступний раунд переговорів відбудеться у квітні, дата яких буде узгоджена пізніше.

Вчора у Брюсселі відбулися переговори у тристоронньому форматі, під час яких сторони домовились про поставки природнього газу в Україну в літній період. Про це повідомили у прес-службі Міністерства енергетики Російської Федерації.

У Міненерго відзначили, що наступні кроки щодо узгодження об’ємів «блакитного» палива, необхідного для заповнення вітчизняних підземних сховищ, будуть обговорюватись на рівні «Газпрому» та «Нафтогазу».

«За підсумками чергового раунду переговорів були досягнуті домовленості щодо постачання газу в літній період: найближчим часом «Газпром» і «Нафтогаз України» визначать обсяги газу для закачування в українські ПСГ, що забезпечить проходження наступного осінньо-зимового періоду. Європейська сторона розгляне питання про оплату газу для ПСГ, якщо така необхідність виникне», - йдеться у повідомленні.

Наступний етап переговорів відбудеться у квітні, дата буде узгоджена пізніше.

Крім цього, російська сторона повідомила, що надання знижки на газ буде розглядатися урядом РФ щоквартально через волатильність на нафтовому ринку, адже її вартість закладена у формулу газової ціни.

«Знижка може дорівнювати величині мита - 100 дол при ціні вище 330 доларів за тис куб. м або 30% за ціною нижче», - відзначають у російському Міністерстві.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, «Нафтогаз України» перерахував «Газпрому» 15 мільйонів доларів передоплати за газ. За березневі поставки російського палива НАК заплатила 90 мільйонів доларів.

 
Коментарі (0)