ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаІмовірність блекаутів низька, а тривалість відключень залежатиме від пошкоджень - ДТЕК

Імовірність блекаутів низька, а тривалість відключень залежатиме від пошкоджень - ДТЕК

Українська енергосистема здатна уникнути неконтрольованого відключення електроенергії в результаті її можливого пошкодження внаслідок обстрілів РФ, що і є блекаутом
Українська енергосистема здатна уникнути неконтрольованого відключення електроенергії в результаті її можливого пошкодження внаслідок обстрілів РФ, що і є блекаутом, а тривалість контрольованих відключень залежатиме від характеру пощкоджень і часу на відновлення, про це розповів виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук на заході Європейської Бізнес Асоціації "Глобальний прогноз. Зміцнення єдності", пише "Україна Комунальна".
 
"Що таке блекаут? Це неконтрольоване відключення електроенергії. Тому мені здається, що неконтрольованого відключення всієї системи не повинно бути. Імовірність є, але, на мій погляд, вона низька. Знову ж таки, завдяки всім тим заходам, вжитим протягом двох з половиною років", - сказав Сахарук.
 
"Заходи, які застосовує НЕК "Укренерго" під час балансування системи, включно з графіками погодинних або аварійних відключень, це не блекаут. Це, по суті, засіб уберегти систему від неможливості її включення після обстрілу або будь-яких інших подій", - пояснив він.
 
За словами Сахарука, збереження управління енергосистемою дає змогу так чи так забезпечувати електрикою споживачів.
 
"Коли немає неконтрольованого відключення, тоді не може бути такого, що електрики не буде 24 години на добу. Це можливість у будь-якому разі чергувати споживачів і застосовувати графіки. Проміжки, коли немає енергії, можуть збільшуватися. Але знову ж таки на час, необхідний для відновлення мереж "Укренерго" або обленерго чи генерації", - зазначив топменеджер ДТЕК.
 

Він акцентував, що захист енергооб'єктів від ударів ворога насамперед залежить від ефективності протиповітряної оборони, оскільки жодні інші рівні захисту технічно нездатні гарантувати їх збереження. 

 
Коментарі (0)