ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМОЗ перевірить усі столисны ВЛК через велику кількість скарг

МОЗ перевірить усі столисны ВЛК через велику кількість скарг

Робоча група МОЗ України перевірить роботу військово-лікарських комісій у Києві

 

Робоча група МОЗ України перевірить роботу військово-лікарських комісій у Києві

Досі частина ВЛК працює на базі центрів комплектування, а не цивільних медзакладів

У зв'язку з частішими випадками неправомірних дій, включно з вимаганням хабарів, у Києві буде перевірено всі військово-лікарські комісії (ВЛК). Люди незадоволені недотриманням електронної черги, відсутністю комфортних умов для проходження ВЛК. Крім того, неоптимізовані маршрути.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, наголосивши, що підписав відповідний наказ про створення робочої групи для проведення перевірки. Для того, щоб зробити проходження медичного огляду зручнішим, торік військовозобов'язаним дозволили робити це в цивільному медзакладі. Утім, досі деякі ВЛК працюють на базі військкоматів, а не цивільних лікарень.

"Ганебні випадки, коли лікарі навмисно вказують неправильний діагноз або вимагають хабарі за правильний, мають припинитися. Кожна маніпуляція має отримати належну оцінку правоохоронних органів", - сказав міністр охорони здоров'я.

Таке рішення викликано збільшенням кількості скарг, які МОЗ отримує останнім часом. Це і недотримання електронної черги, і відсутність базових умов для комфортного проходження ВЛК, і не оптимізовані маршрути. Крім того, перевірка військово-лікарських комісій спрямована на корупційну складову, зокрема на вимагання хабарів, схеми незаконного переправлення військовозобов'язаних за кордон і безпідставне надання відстрочки від призову.

 

 

 

 
Коментарі (0)