ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаІмпорт електроенергії з Білорусі пояснили загрозою віялових відключень

Імпорт електроенергії з Білорусі пояснили загрозою віялових відключень

Імпорт електроенергії з Білорусі пов'язаний із загрозою віялових відключень світла, викликаний дефіцитом.

 

 

Імпорт електроенергії з Білорусі пов'язаний із загрозою віялових відключень світла, викликаний дефіцитом. Про це під час форуму "Україна 30" заявив т.в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко.

Він сказав, що проти імпорту Україною електроенергії з Росії та Білорусі. Для цього, за його словами, потрібно от'едінялось від системи з РФ і Білорусі і приєднатися до європейської.

"У нас були холоду, був дефіцит електроенергії. На повну потужність працювали атомні блоки, вугільні блоки, навіть газові блоки включили. Але все одно не вистачало електроенергії. Тому була і аварійна допомога з Білорусі, і був імпорт з Білорусі. Мені це не подобається , але інакше була загроза віялових відключень ", - пояснив Вітренко.

Він запевнив, що це жодним чином негативно не впливає на роботу української енергетики, вона завантажена на повну потужність.

"Треба влітку займатися тим, щоб взимку не брати електроенергію з Білорусі", - підкреслив Вітренко.

Нагадаємо, з 1 лютого Україна почала імпорт електроенергії з Росії. З січня відбувається імпорт російського струму з Білорусі.

При цьому у Верховній Раді заявили, що імпорт електроенергії з РФ "не призведе до енергетичної залежності України від Кремля".

 

 

 
Коментарі (0)