ГоловнаНовини ЖКГЕлектроенергетикаІмпорт електроенергії з РФ зможуть здійснювати 4 компанії

Імпорт електроенергії з РФ зможуть здійснювати 4 компанії

Доступ до пропускної спроможності міждержавних мереж для імпорту в лютому електричної енергії з Російської Федерації в ході місячного аукціону викупили чотири компанії

Доступ до пропускної спроможності міждержавних мереж для імпорту в лютому електричної енергії з Російської Федерації в ході місячного аукціону викупили чотири компанії. Про це свідчать дані НЕК "Укренерго", передає БізнесЦензор.

Розподілений доступ до перетину для імпорту рівним графіком в період з 1 по 29 лютого становив 1,24 ГВт.

Найбільший обсяг розтину в розмірі 750 МВт викупило зареєстроване в Одесі ТОВ "ОНК-Груп", кінцевим бенефіціарним власником якого вказаний Віктор Мілевський.

Крім того, доступ до перетину на весь лютий викупили ТОВ "Укрторгенерджі" (кінцевим бенефіціаром заснованої в травні 2019 року компанії є Володимир Литвинчук) - 300 МВт, ТОВ "Де Трейдинг" ( "Донбасенерго" Максима Єфімова) - 100 МВт і ТОВ "ТАС енергія України "Сергія Тігіпка - 90 МВт.

Крім того, "ОНК-Груп" і "Укрторгенерджі" додатково викупили по 100 МВт перетину для імпорту в період з 1 по 9 лютого. Компанії також придбали 201 МВт і 100 МВт перетину відповідно для операцій з 15 по 29 лютого. "Де Трейдинг" на цей же відрізок часу викупив доступ до 198 МВт перетину.

У свою чергу доступ до 450 МВт перетину для імпорту електроенергії з Угорщини викупили вісім компаній: ТОВ "Джен АЙ Київ" (дочірня компанія словенської GEN-I Group) - 200 МВт, "Де Трейдинг" -120 МВт, ТОВ "Ле Трейдинг Україна" ( "дочка" словацької LE Trading AS) - 50 МВт, "Д. Трейдинг" (ДТЕК Ріната Ахметова) - 40 МВт, "ЕРУ Трейдинг" (Ярослава Мудрого і Дейла Пері) - 18 МВт, ТОВ "ПЕК" ( "Торгова електрична компанія "зареєстрована в Києві, бенефіціаром є Віталій Сидельников) - 11 МВт, ТОВ" ТАС Енергія Країни "- 10 МВт, ТОВ" НЕК "- 1МВт. Засновником останньої є ТОВ "Агентство інвестиційного менеджменту".

Для імпорту з Румунії доступ до 100 МВт перетину придбали в ході аукціону "Д. Трейдинг" (19МВт), "Де Трейдинг" (30 МВт), "Джен АЙ Київ" (50 МВт), "НЕК" (1МВт).

600 МВт перетину "Словаччина-Україна" викупили: "Д. Трейдинг" (355 МВт), "ЕРУ Трейдинг" (100 МВт), "Джен АЙ Київ (75 МВт)," Ле Трейдинг Україна "(50 МВт), ТОВ" смарт Трейд Енерджі "(20 МВт).

Доступ до 400 МВт для імпорту з Молдови викупила "ТАС Енергія Країни", до 150 МВт з Білорусі - ТОВ "УПК-Груп".

 

 
Коментарі (0)