ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаІмпортне обладнання для СЕС і ВЕС знову обкладуть ПДВ

Імпортне обладнання для СЕС і ВЕС знову обкладуть ПДВ

Голова комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус ініціює скасування норми про звільнення від сплати податку на додану вартість (ПДВ), що імпортується енергетичного обладнання для сонячних і вітрових електростан

Голова комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус ініціює скасування норми про звільнення від сплати податку на додану вартість (ПДВ), що імпортується енергетичного обладнання для сонячних і вітрових електростанцій.

"Це абсолютно неприпустима ситуація, коли імпортери отримують пільгове ПДВ, що не сплачують його в державний бюджет, а українські виробники при гірших умовах змушені платити ПДВ ... З понеділка (30 жовтня - ІФ) зареєструю відповідний законопроект, щоб максимально швидко скасувати цю пільгу по імпорту обладнання ", - сказав він в ході наради, присвяченої питанням законодавчого регулювання державної підтримки розвитку проектів у сфері відновлюваної енергетики, в Києві в п'ятницю.

Як повідомлялося, в кінці 2018 року Верховна Рада внесла зміни до Податкового кодексу, якими звільнила від сплати ПДВ на імпортоване енергоборудованіе для СЕС і ВЕС.

 

 
Коментарі (0)