ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГМісцеві бюджети отримають 27 млрд грн на погашення різниці в тарифах

Місцеві бюджети отримають 27 млрд грн на погашення різниці в тарифах

Уряд затвердив порядок та умови надання субвенції з держбюджету на погашення заборгованості з різниці в тарифах.

 

Уряд затвердив порядок та умови надання субвенції з держбюджету на погашення заборгованості з різниці в тарифах. Перерахунок коштів до місцевих бюджетів має відбутися вже цього року, повідомила заступник міністра розвитку громад та територій Наталія Хоцянівська.

«Компенсація різниці в тарифах є важливою складовою врегулювання заборгованості підприємств тепло-, водопостачання та водовідведення за спожиті енергоносії. Ці борги накопичувалися протягом багатьох років і, певним чином, ставили під ризик безперебійне газопостачання для підприємств, що забезпечують населення теплом. Відтак надання субвенції сприятиме покращенню фінансового стану підприємств та дозволить їм погасити значну частину від загального боргу. Для цього у державному бюджеті передбачено майже 27 млрд грн. Гроші мають бути спрямовані вже в цьому році», – зазначила Наталія Хоцянівська.

Зазначимо, кошти передбачені для кожного регіону відповідно до узгоджених Територіальними комісіями обсягів заборгованості з різниці в тарифах. Йдеться про 376 підприємств, з яких – 205 ТКЕ та 171 ВКГ.

Зауважимо, субвенція покликана погасити заборгованість за спожитий природний газ перед НАК «Нафтогаз України» та перед Держбюджетом за ПДВ. 

 

 

 
Коментарі (0)