ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМісцеві бюджети України втратять 10 млрд грн

Місцеві бюджети України втратять 10 млрд грн

Втрати викликані скороченням субсидій із Держбюджету і перерозподілом коштів на боротьбу з епідемією коронавируса

Втрати викликані скороченням субсидій із Держбюджету і перерозподілом коштів на боротьбу з епідемією коронавируса.

Через скорочення субсидій із Держбюджету і перерозподілом коштів на боротьбу з епідемією коронавируса місцеві бюджети України несуть втрати близько 10 млрд грн. Як повідомляє прес-служба Харківської облради, про це повідомила Людмила Немикіна, віце-президент Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області, голова постійної комісії облради.

Бюджетні втрати місцевих рад утворюються за рахунок скорочення коштів ДФРР, субвенцій на підтримку розвитку ОТГ, на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів, на поліпшення соцзахисту окремих категорій педагогічних працівників установ загальної середньої освіти, на реалізацію програми «Чи здатна школа для кращих результатів », на реалізацію програми« Фонд енергоефективності ».

Серед інших змін - середньострокове бюджетне планування на рівні місцевих бюджетів у 2020 році здійснюватися не буде, а проект бюджету на 2021 буде формуватися за старими правилами.

При цьому збережено вимога для місцевої влади в першочерговому порядку врахувати потребу в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ та на проведення розрахунків за всіма видами енергоносіїв, що споживаються бюджетними установами.

Раніше повідомлялося, що через коронавируса і карантину, який був введений, бюджет області втрачає податкові надходження. У 1 кварталі 2020 року надходження до обласного бюджету зменшилися на 5%, на 10% знизилися податки на доходи фізичних осіб. Зведений бюджет області недоотримав 20% запланованих податкових надходжень.

 

 
Коментарі (0)