ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаМісцева влада та тепловики мають пришвидшити верифікацію боргів за газ - Міненерго

Місцева влада та тепловики мають пришвидшити верифікацію боргів за газ - Міненерго

У Міністерстві енергетики вважають, що місцева влада та підприємства теплокомуненерго мають пришвидшити процес верифікації боргів за газ
У Міністерстві енергетики вважають, що місцева влада та підприємства теплокомуненерго мають пришвидшити процес верифікації боргів за газ, про це повідомила пресслужба Міненерго.
 
"Ми маємо забезпечити стале проходження опалювального сезону, зокрема, подбати про стабільне теплопостачання нашим громадянам. Тому звертаємося до місцевих адміністрацій та підприємств теплокомуненерго щодо пришвидшення процесу верифікації боргів за газ. Адже змінити постачальника газу підприємства ТКЕ зможуть лише після повного розв'язання питань заборгованості. Зміна постачальника, своєю чергою, важлива для стабільного теплопостачання та встановлення справедливих тарифів на тепло для населення – цю функцію нещодавно було передано на місцевий рівень", - говориться у повідомлені.
 
Нагадаємо, раніше Верховна Рада схвалила в цілому законопроєкт №3508-д, яким пропонується механізм реструктуризації боргів, що виникли на рахунках теплокомуненерго, газзбутів та облгазів за газ. 
 
Законом пропонується верифікувати та врегулювати коштом держбюджету заборгованість з різниці в тарифах на теплоенергію, опалення, постачання гарячої води тощо, що утворилась до або після 1 січня 2016 року, а також зупинити провадження та заходи з примусового стягнення заборгованості, зокрема за договорами з "Нафтогазом" та операторами газорозподільчих мереж. Згодом для перевірених державою сум, які підлягають компенсації, під контролем Міністерства фінансів будуть визначені джерела погашення.
 
Повноваження щодо формування тарифів передано на місцевий рівень постановою НКРЕКП "Про затвердження Змін до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності у сфері теплопостачання" від 9 червня 2021 року.
 
Коментарі (0)