ГоловнаНовини ЖКГТранспортМісцевим бюджетам забракло коштів на пільгове перевезення

Місцевим бюджетам забракло коштів на пільгове перевезення

Асоціація міст України просить Кабінет Міністрів збільшити обсяги субвенції з Держбюджету місцевим бюджетам на компенсацію за пільгове перевезення окремих категорій громадян.

За звернення до Кабінету Міністрів проголосувала більшість присутніх на засіданні АМУ секретарів місцевих рад.

У зверненні також йдеться про те, що з Держбюджету має бути повністю профінансовані цільові програми пов'язані із розвитком малих міст та погашенням кредиторської заборгованості органів місцевого самоврядування за видатками, які фінансувались за рахунок державних програм.

Окрім того керівники міст попросили Кабмін погасити кредиторську заборгованість місцевих бюджетів, що утворилась наприкінці 2012 року внаслідок блокування Держказначейством платежів органів місцевого самоврядування.

Ще одним пунктом звернення стало прохання списати 5 млрд грн заборгованості місцевих бюджетів за середньостроковими позиками.

Нагадаємо, з 1 лютого на Південній залізниці вводяться нові тарифи на проїзд у приміському пасажирському сполученні.

Вартість проїзду погоджена в установленому порядку з обласними держадміністраціями Харківської, Полтавської та Сумської областей.

Як передбачено Правилами перевезення пасажирів, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом, проїзд у приміському сполученні визначається в залежності від відстані. В середньому вартість повного квитка в електро- і дизельпоїздах з 1 лютого 2013 збільшиться на 15%. Ціна квитка для дітей і студентів залишається колишньою.

УНН

 
Коментарі (0)