ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМісця під новобудови в столиці залишилося на 2-3 роки

Місця під новобудови в столиці залишилося на 2-3 роки

Місця для будівництва нового житла в Києві вистачить на найближчі 2-3 роки. Після цього має бути взятися за реконструкцію вторинного житлового фонду

Місця для будівництва нового житла в Києві вистачить на найближчі 2-3 роки. Після цього має бути взятися за реконструкцію вторинного житлового фонду.

Кличко розповів, коли в Києві почнуть реконструювати «хрущовки»

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, передає телеканал «Україна 24».

Я переконаний, що в найближчі 2-3 роки в місті не буде місця для будівництва нових будинків. Нам потрібно буде якимось чином приводити в порядок ті території і житло, які застаріли. Але щоб до цього прийти, нам потрібен законопроект, який зможе відповісти на багато питань і захистити жителів цих територій, - сказав він.

За даними мера, на даний момент в реконструкції або частковому знесення в столиці потребує 80% такого житла. У зв'язку з цим мають бути ухвалені законопроект, що визначає умови для виселення та коефіцієнт збільшення площі житла при переїзді.

Нагадаємо, до 2040 року хрущовки в Києві можуть замінити 25-поверховими «свічками». П'ятиповерхівками в столиці сьогодні зайнято 1,5 га території.

Зараз інвестори активно освоюють колишні промислові території, оскільки вільних ділянок в місті все менше. На черзі - хрущовки. Більшість з них вже вичерпали свій ресурс або вже на грані його вичерпання. Зараз на територіях, зайнятих хрущовками, щільність населення 130-150 осіб на гектар. При цьому наші норми дозволяють збільшити щільність до 500-550 чоловік на гектар

 

 
Коментарі (0)