ГоловнаНовини ЖКГОпалювальний сезон 2023-2024Міські ради чотирьох міст мають намір взяти у комунальну власність місцеві ТЕЦ

Міські ради чотирьох міст мають намір взяти у комунальну власність місцеві ТЕЦ

Міські ради чотирьох міст України заявили про намір взяти у комунальну власність місцеві теплоелектроцентралі
Міські ради чотирьох міст України заявили про намір взяти у комунальну власність місцеві теплоелектроцентралі для більш якісного надання послуг з теплопостачання. 
 
Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час вчорашнього засідання уряду.
 
"Деякі державні теплоцентралі не дуже ретельно підготувались до опалювального сезону. Я вийшов із пропозицією до міських рад, щоб вони забрали ТЕЦ у свою власність і створили єдину систему теплопостачання у своїх громадах. Ми отримали рішення Криворізької місцевої ради, Камянської, Миколаївської, Херсонської міської ради, що вони всі виявили бажання взяти ці компанії в комунальну власність", - зазначив прем’єр-міністр.
 
Володимир Гройсман вважає, що такий підхід підвищить надійність і якість постачання послуги, а також знизить вартість теплопостачання.
 
При цьому він доручив віце-прем'єр-міністру Геннадію Зубку швидко організувати підготовчу роботу з передачі у комунальну власність зазначених ТЕЦ, поки місцеві ради не передумали. 
 
Нагадаємо, у Херсонській, Криворізькій та Миколаївській областях були проблеми із підключенням міста до теплопостачання через зволікання місцевого самоврядування з наданням договорів до НАК „Нафтогаз Україна“. 
 
Коментарі (0)