ГоловнаНовини ЖКГТранспортМіську та приміську столичні електрички об’єднають

Міську та приміську столичні електрички об’єднають

Через зростання населення приміської зони Києва в майбутньому доведеться об’єднати мережі приміської та міської електрички та подовжити лінію швидкісного трамваю у Києв

 

Через зростання населення приміської зони Києва в майбутньому доведеться об’єднати мережі приміської та міської електрички та подовжити лінію швидкісного трамваю у Києві. Про це написав у своєму Facebook начальниик «Інституту Генерального плану міста» Сергій Броневицький.

За його словами, мова у першу чергу про розростання Вишневого, Крюківщини, Білогородки, Софіївської та Петропавлівської Борщагівки.

«У цих населених пунктах не передбачається створення достатньої кількості робочих місць, що, в свою чергу, провокуватиме маятникову міграцію до Києва… ми пропонуємо створення суміжної мережі приміської та міської електрички, а також нових маршрутів приміської електрички, яка проходитиме до різних станцій Київського залізничного вузла (зокрема, Тарасівка – Київ-Пасажирський, Ірпінь – Святошине, Вишгород – Почайна та ін.). Також пропонуємо подовжити швидкісний трамвай на Петропавлівську Борщагівку, Чайки і до Білогородки» — написав чиновник.

При цьому Броневицький зауважив, що без підтримки керівництва області самотужки Київ реалізувати ці проекти не зможе.

Крім того, він нагадав, що вирішення «транспортного питання» у столиці потребує не лише вдосконалення самої системи транспорту, а й нового підходу до містобудування. Тому  за новим Генпланом передбачено створення нових офісних та промислових центрів поблизу спальних районів Києва.

«Ми передбачаємо створення додаткових місць прикладання праці в північній частині Троєщини, а також на Воскресенці, Дарниці, Бортничах, у районі ж/м Позняки та Осокорки. На правому березі – влаштування додаткових місць прикладання праці на Теремках, Видубичах, Теличці, Виноградарі, Борщагівці» — каже Броневицький.

 

 

 
Коментарі (0)