ГоловнаНовини ЖКГТранспортМіст на Троєщину знову почали добудовувати

Міст на Троєщину знову почали добудовувати

Багатомільярдний проект, що ризикував стати довгобудом, знову в центрі уваги. На об’єкті працюють дві сотні будівельників, навіть у дві зміни.

Багатомільярдний проект, що ризикував стати довгобудом, знову в центрі уваги. На об’єкті працюють дві сотні будівельників, навіть у дві зміни.

Ще рік тому тут панувала гнітюча тиша. Недобудованим мостом ходили, хіба що любителі екстриму. Натомість сьогодні тут велелюдно. На Подільсько-Воскресенському мосту, що почали будувати ще 15 років тому, знову кипить робота. Тут працюють більше 200 людей у дві зміни. Тепер починається найскладніший етап будівельних робіт, розповів Олександр Здольник, КП "Дирекція шляхово-транспортних споруд м.Києва"

На сьогоднішній день змонтовані у повному обсязі металоконструкції арки. Складають вагу 5133 тони.

Ці арки потрібно буде зв’язати металевими конструкціями, завважки майже 900 тон. І тут важливо розрахувати усе з точністю до міліметра, бо на споруду впливатиме і температура, і вітер.

До цієї роботи на стадії монтажу буде задіяна ціла наукова бригада, яка буде повністю оцінювати у ріал-таймі, 24 години на добу, оцінювати планово-висотне положення арки.

Нові обриси мосту точно помітять кияни та гості міста. Опори, до яких всі уже так звикли, мають прибрати та підвісити міст на ванти.

Перетворимо металоконструкції арки вже на постійну конструкцію, вона буде самонесучою.

Уже цього року у КМДА планують добудувати ще й естакади на Рибальському півострові та з’їзд на Набережну Рибальську.

Жителів Русанівських і Воскресенських садів продовжують відселяти. І, хоча ситуація із власниками 22 будинків досі не вирішена, інженери запевняють – усе під контролем.

На сьогоднішній день ми не маємо потреби у 100% відселенні Русанівських садів. Відселення цих будинків не впливатиме на кінцеві терміни реалізації проекту.

11.251 млрд гривень – саме стільки коштує весь проект Подільського мосту. Близько 5 млрд на столичний довгобуд вже витратили.

 

 
Коментарі (0)