ГоловнаНовини ЖКГТранспортМТСБУ: пішохід може вимагати компенсацію за травми через неприбраний сніг

МТСБУ: пішохід може вимагати компенсацію за травми через неприбраний сніг

Моторне (транспортне) страхове бюро України (МТСБУ) нагадує, що пішоходи мають право на компенсації за травми, отримані внаслідок неприбраного снігу

Моторне (транспортне) страхове бюро України (МТСБУ) нагадує, що пішоходи мають право на компенсації за травми, отримані внаслідок неприбраного снігу.

Про це МТСБУ повідомило на своїй сторінці у Facebook.

«Пішоходи можуть отримати компенсацію не лише за травму, отриману внаслідок ДТП, а й внаслідок неприбраного снігу та ожеледиці на вулицях населених пунктів», – йдеться у повідомленні.

Згідно з інфографікою, розміщеною МТСБУ, для отримання компенсації насамперед необхідно зафіксувати отримання травми, зокрема сфотографувати місце події, знайти свідків, пошукати можливе відео спостереження за місцем події.

Після того потрібно зафіксувати травму – викликати швидку, звернутись до травмпункту та зберегти всі документи, надані зазначеними медичними установами.

Наостанок потрібно з’ясувати, на балансі якої організації знаходиться ділянка дороги/тротуару, в межах якої сталася травма. Потім потрібно звернутись до зазначеної організації з претензією про відшкодування. У разі неможливості вирішити справу в позасудовому порядку, потрібно звернутись до суду з відповідним позовом.

У той же час на сайті МТСБУ відсутній порядок повідомлення/відшкодування у разі травми внаслідок неприбраного снігу. Проте зазначено, яким чином діяти внаслідок ДТП.

Так, на сайті бюро зазначається, що для отримання відшкодування шкоди з Фонду захисту потерпілих необхідно невідкладно, але не пізніше трьох робочих днів з дня настання дорожньо-транспортної пригоди (ДТП), письмово надати МТСБУ повідомлення про ДТП. Повідомлення про ДТП надається МТСБУ особисто у приймальні громадян (розклад роботи: у понеділок-четвер без перерви на обід – з 09:00 до 18:00, у п’ятницю без перерви на обід – з 09:00 до 16:45 ) або поштою, електронним листом, факсом (044-239-2031).

«Після цього з Вами зв'яжеться представник МТСБУ або ви отримаєте лист від МТСБУ про порядок врегулювання претензії із переліком необхідних документів», – йдеться у повідомленні.

 

 
Коментарі (0)