ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГМВФ домігся свого - українцям підвищать тарифи

МВФ домігся свого - українцям підвищать тарифи

Валерій Хорошковський розповів МВФ, коли підвищаться тарифи на енергоносії для українців.

Україна зацікавлена ​​в продовженні співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський під час зустрічі з місією МВФ під керівництвом Кріса Джарвіса, яка відбулася в Києві.

На початку розмови пан Хорошковський привітав Джарвіса з призначенням на посаду керівника місії МВФ в Україну і висловив надію на успішність подальшої співпраці.

Під час обговорення внутрішньоекономічної ситуації в Україні Хорошковський акцентував на стабільності національної валюти, нормальному функціонуванні банківської системи і поліпшення фіскальної політики.

За його словами, Україна буде вводити збільшення тарифів на енергоносії для населення тільки після розробки програми адресної допомоги незахищеним верствам населення та застосування енергозберігаючих технологій. «Спочатку ми опрацюємо застосування енергозберігаючих технологій, розробимо систему адресної соціальної допомоги, і після цього підійдемо до питання підняття тарифів до економічно обгрунтованого рівня», - зазначив він.

Говорячи про розвиток відносин між Україною і МВФ, Хорошковський зазначив, що сторони повинні рухатися шляхом економічного співробітництва, зокрема, відновлення програми stand by.

Джерело - Хвиля

 
Коментарі (1)
Владимир
22 Травня 2012 p. 11:15
Понятие "адресная помощь" не панацея для основной массы.Скорее-еще один шаг к социальному расслоению:5%-там адрессников чего-то компенсируют,95% увеличат число должников,в результате все отрасли погрязнт в еще больших убытках.Это касается таких ноу-хау,как субсидии и прочего рассыпания крошек,что ситуации не меняет в корне.Обоснованный тариф-это солидарный,долевой,где 30%-оплачивает население,и 70%-городской бюджет,ведь наши налоги это реальные большие деньги,и если они на нас не работают теряется сам смысл этих отчислений.Логично?Ну,так же,практически во всех цивилизованных странах принято!Почему ТАМ люди платят коммуналку в размере от 10-12% от средней зарплаты?А нам рассказывают обратное,и,мало того,убеждают,что мы то 60% от реальных оплачиваем,то 30%.А ведь реально мы покрываем даже больше необходимого!За воду без учета,как минимум в 5 раз идет переплата,за тепло.Вот о чем надо говорить!