ГоловнаНовини ЖКГЗаконодавствоМВФ погодився зняти вимогу про підвищення пенсійного віку

МВФ погодився зняти вимогу про підвищення пенсійного віку

Міжнародний валютний фонд на даному етапі погодився на те, що можна зняти вимогу про підвищення пенсійного віку, про це заявив Міністр соціальної політики Андрій Рева
Міжнародний валютний фонд на даному етапі погодився на те, що можна зняти вимогу про підвищення пенсійного віку, про це заявив в ефірі «112 Україна» Міністр соціальної політики Андрій Рева.
 
“На сьогодні в останньому варіанті, які ми маємо від МВФ, вони погодилися з тим, що на даному етапі історичному можна зняти вимогу щодо підвищення пенсійного віку”, — сказав Андрій Рева.
 
Він зазначив, що у нас 26 млн осіб працездатного віку, які здатні платити Єдиний соціальний внесок. Однак, реально сьогодні сплачують ЄСВ 10,5 млн осіб у той час, коли, за останніми підрахунками в Україні 11,2 млн пенсіонерів.
 
“У нас колосальний резерв щодо кількості тих, хто має платити ЄСВ. У зв’язку з цим, ми ставимо питання: чи потрібно нам штучно зменшувати кількість тих, хто буде пенсію?Звичайно, ні. У нас є можливості збільшення платників до Пенсійного фонду”, — підкреслив міністр.

“Саме на це ми звертали увагу представників МВФ. Саме в цьому полягала наша позиція. Саме тому ми протиставляли логіці, яку нам повідомляли наші колеги з МВФ свою логіку і свої розрахунки”, — резюмував Андрій Рева. 

 
Коментарі (0)