ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМВФ поліпшив прогноз по економіці України

МВФ поліпшив прогноз по економіці України

Міжнародний валютний фонд змінив свій економічний прогноз щодо України: організація покращила свої очікування по відношенню до держави

Міжнародний валютний фонд змінив свій економічний прогноз щодо України: організація покращила свої очікування по відношенню до держави. Про це свідчить офіційний економічний прогноз (WEO) Фонду.

Так, за очікуваннями МВФ до кінця 2020 року рівень падіння внутрішнього валового продукту в Україні дійде до позначки в 7,2%, хоча в аналогічному прогнозі за червень відомство пророкувало результат в 8,2%.

Також позитивний прогноз очікується і в 2021 році. Зокрема, в цей період темпи зростання української економіки дійдуть до 3%, хоча раніше прогнозувалося лише 1,1%.

Більш того, вже до 2025 року показник ВВП в Україні підвищиться на 4%.

У 2020 році показники інфляції в Україні виростуть на 3,2% (раніше було 4,5%). У 2021 році до 5% (раніше 7,2%).

На момент кінця поточного року показник інфляції складе 5,8%.

Раніше Міжнародний валютний фонд (МВФ) пояснив свій прогноз щодо падіння ВВП України на 8,2% - це пов'язано з малою кількістю заощаджень у населення і обмеженою фіскальної підтримкою економіки.

Інша проблема - обмежена фіскальна підтримка економіки. Разом з тим представник МВФ підкреслив, що прогнозувати щось дуже складно, поки не винайдуть вакцину від коронавируса.

 

 
Коментарі (0)