ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГМВФ вимагає від України реальних реформ

МВФ вимагає від України реальних реформ

Фонд продовжує дискусії з українською владою про збереження незалежності НБУ, боротьбі з корупцією та поліпшенням корпоративного управління

 

Фонд продовжує дискусії з українською владою про збереження незалежності НБУ, боротьбі з корупцією та поліпшенням корпоративного управління.

Міжнародний валютний фонд (МВФ) залишається в стані переговорів з Україною і чекає більше прогресу для виділення другого траншу за програмою stand by, заявив 6 травня представник МВФ Джеррі Райс, повідомляє «Інтерфакс-Україна». «Дискусія триває», - зазначив Райс.

Він нагадав, що серед основних тем залишаються збереження незалежності Нацбанку та продовження політики гнучкого обмінного курсу, середньострокова фіскальна стабільність, боротьба з корупцією і поліпшення корпоративного управління.

Нагадаємо, в червні 2020 року Рада директорів МВФ схвалила виділення Україні 5 млрд доларів на 18 місяців в рамках угоди Stand-by. Перший транш за новою програмою в розмірі 2,1 млрд дол. Україна отримала вже 12 червня того ж року.

Перед нинішньою програмою в рамках співпраці з МВФ для України діяла інша - чотирирічна програма "Механізм розширеного фінансування" (EFF) на 17,5 млрд дол., Схвалена в березні 2015 року. Програма EFF, в свою чергу, замінила собою програму Фонду Stand-By, яка була надана Україні 30 квітня 2014 року.

 

 

 
Коментарі (0)