ГоловнаНовини ЖКГТарифи ЖКГМВФ задоволений подорожчанням газу: це знизить корупцію

МВФ задоволений подорожчанням газу: це знизить корупцію

МВФ привітав подорожчання газу в Україні, що відбулося 27 квітня. На думку представників фонду, це рішення допоможе в боротьбі з корупцією в газовій сфері.

У Міжнародному валютному фонді (МВФ) вітали рішення українського уряду про встановлення єдиної ціни на газ для населення і промисловості на рівні 6 879 гривень за тисячу кубометрів.

"Ми вітаємо рішення уряду збільшити тарифи на газ і тарифи на опалення до рівня окупності, заснованого на паритетності ринку. Доведення тарифів до рівня окупності дозволяє уникнути неналежного цільового і занадто дорогого субсидування", - йдеться в коментарі представника МВФ, повідомляє «Німецька хвиля».

На думку МВФ, український уряд при цьому нейтралізує зростання тарифів для бідних верств населення за допомогою "краще таргетированной і набагато більш ефективної системи субсидій на оплату комунальних послуг".

"Нові тарифи також зменшать масштаби корупції та сприятимуть подальшому зменшенню енерговитрат, будуть стимулювати інвестиції внутрішнього виробництва, і таким чином допоможуть досягти енергетичної незалежності", - переконані в МВФ.

Нагадаємо, згідно з прийнятим 27 квітня рішенням Кабінету міністрів України, починаючи з 1 травня 2016 року в країні буде діяти єдина ціна на газ для населення і промисловості - 6 879 гривень. Уряд також скасував соціальну норму газу 1 200 кубічних метрів в опалювальний період, які до цього коштували 3 600 гривень.

 

 
Коментарі (0)