ГоловнаНовини ЖКГТеплоенергетикаМіжнародний аудит оцінить стан київських ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6

Міжнародний аудит оцінить стан київських ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6

Протягом 4 місяців міжнародні експерти будуть оцінювати стан київських ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6

Протягом 4 місяців міжнародні експерти будуть оцінювати стан київських ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6

З 29 серпня і протягом наступних чотирьох місяців група провідних міжнародних експертів у сфері енергетики буде проводити оцінку поточного технічного стану київських ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6. Результати оцінки стануть основою для прийняття остаточного рішення по модернізації цих об'єктів, в тому числі в зв'язку з переходом на модель нового ринку електричної енергії в Україні. Робота міжнародних експертів в повному обсязі фінансується Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби Київської міськдержадміністрації (КМДА).

У травні 2019 року, між Київрадою, КП "Київтеплоенерго" (*) і ЄБРР була укладена угода про підготовку кредитного фінансування. За попередньою оцінкою, обсяг фінансування, передбачений для модернізації енергетичної системи Києва, склав близько 140 млн євро і є безпрецедентним для реалізації подібних проектів в Україні.

Для проведення оцінки залучені експерти консалтингової інженерної групи Ramboll, яка є компанією світового рівня і об'єднує більше 15 000 експертів. Сьогодні на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 працюють 12 фахівців, в цілому для проведення повної оцінки технічного стану київських ТЕЦ планується залучити до 25 міжнародних експертів.

Відзначається, що міжнародні експерти відзначили належний рівень технічного обслуговування об'єктів, особливо з огляду на тривалі терміни експлуатації. Адже останні енергетичні блоки були запущені ще в 1982-1986 роках і забезпечують частину міста Києва теплом і гарячою водою, а також забезпечують виробництво електроенергії для потреб об'єднаної енергосистеми України.

КП "Київтеплоенерго" планує системно висвітлювати діяльність міжнародної експертної групи, а також результати, до яких експерти прийдуть після завершення роботи.

Нагадаємо, комунальне підприємство "Київтеплоенерго" продовжує комплексну модернізацію теплових мереж, а також ремонти обладнання. Влада Києва заявляють, що підприємство на 90% підготувало господарство до старту опалювального сезону.

 

 
Коментарі (0)