ГоловнаНовини ЖКГНа 19 об’єктах «Львівтеплоенерго» запровадили диспетчеризацію, щоб миттєво реагувати на аварії

На 19 об’єктах «Львівтеплоенерго» запровадили диспетчеризацію, щоб миттєво реагувати на аварії

ЛМКП «Львівтеплоенерго» активно впроваджує диспетчеризацію на своїх об’єктах. Сьогодні міні-диспетчеризація працює вже на 19 джерелах теплопостачання: на 12 котелень і 7 ЦТП. Це дозволяє миттєво реагувати на будь-які зміни в роботі джерел теплопостачання та не допускати аварійних ситуацій, повідомля

ЛМКП «Львівтеплоенерго» активно впроваджує диспетчеризацію на своїх об’єктах. Сьогодні міні-диспетчеризація працює вже на 19 джерелах теплопостачання: на 12 котелень і 7 ЦТП. Це дозволяє миттєво реагувати на будь-які зміни в роботі джерел теплопостачання та не допускати аварійних ситуацій, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
Оскільки деякі об’єкти ЛМКП обслуговувалися методом обходу, то при встановленні диспетчеризації будь-які зміни в роботі стають відомі миттєво. Завдяки диспетчеризації вивільняється персонал, задіяний на об’єкті. А є один черговий, який обходить усі котельні. На об’єктах встановлено сучасне обладнання, яке дає можливість регулювати температуру і подавати теплоносій належної якості. Відповідно, будь-які зміни в роботі обладнання також фіксуються і надсилаються повідомлення у вигляді СМС.
Принцип дії такої системи простий: на ЦТП встановлено спеціальні датчики, які слідкують за дотриманням заданих параметрів. При зміні цих параметрів, виникненні аварійної ситуації миттєво надходить СМС на номер телефону відповідальної за цей об’єкт людини. Також СМС надходить на центральну диспетчерську підприємства. «Відповідальний працівник повинен перевірити котельню чи ЦТП, тоді поінформувати диспетчерську про вирішення даної ситуації. СМС надходять при сторонньому проникненні, пожежі, затопленні, невідповідність тиску води чи газу, збої в роботі котлів, зупинці котлів», - розповідає начальник служби зв’язку ЛМКП «Львівтеплоенерго» Ігор Кіс.
«Усі роботи зі встановлення диспетчеризації виконуються за кошти ЛМКП «Львівтеплоенерго». Так, кожного року ЛМКП «Львівтеплоенерго» витрачає значні кошти на ремонт джерел теплопостачання, модернізацію та оновлення основного і допоміжного обладнання. Цього року плануємо вкласти в ремонтні роботи близько 14,5 млн. грн. Акумулювати такі кошти стало можливо завдяки двоставковому тарифу», - зазначив головний інженер ЛМКП «Львівтеплоенерго» Володимир Штейбарт.

 
Коментарі (0)