ГоловнаНовини ЖКГФінансування ЖКГНа борги за ЖКП почали нараховувати відсоток інфляції

На борги за ЖКП почали нараховувати відсоток інфляції

Заборгованість за опалення посеред липня зросла відразу на 11,3%.

 

Заборгованість за опалення посеред липня зросла відразу на 11,3%.

Киянка Інна Звягінцева поскаржилася на "інфляційні" націнки на борг по комуналці, через які її заборгованість за опалення серед липня зросла відразу на 11,3%. Про це дівчина написала в Facebook

"Вчора я отримала електронний рахунок від ЦКШ за комунальні послуги за червень і втратила дар мови. На заборгованість за опалення в сумі 5 574.60 грн нараховано:

Інфляційну складову боргу в розмірі 470.33 грн.

3% річних в розмірі 158.30 грн.Всего 628.63 грн або 11.3% від загальної суми боргу ", - написала вона.

З'ясувати деталі "націнки" по телефону не вдалося. Оператор на гарячій лінії ЦКШ, посилаючись на ст.625 п.2 Цивільного кодексу України заявив, що може надати тільки загальну інформацію по принципам нарахування

"У мессенджере бот оперативно відповів, що інформацію можна отримати на гарячій лінії - коло замкнулося. Інша оператор колл-центру ЦКШ" порадувала ", що вони збираються нараховувати інфляційну складову та 3% щомісяця. Тобто якщо інфляція у нас не зміниться, то нарахують 136.5% в рік ", - пояснює ситуацію Інна.

У цій ситуації автор поста допускає, що борги по комуналці можуть перетворитися щось подібне проблемної заборгованості за банківськими кредитами.

"Так дуже просто нагнати загальну суму заборгованості, передати справу в суд і починати примусово блокувати рахунки боржника. При цьому" ліві "допначісленія продовжаться, навіть якщо споживач комунальних послуг вже сам подасть у суд або хоча б вирішить зробити реструктуризацію (для неї необхідно тільки приватне спілкування з ЦКШ, і на нього в ЦКШ Дарницького району відведено всього півтора робочих дня в липні-серпні). Гарний план загнати всіх в захмарні борги ", - міркує автор.

 

 

 
Коментарі (0)