ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаНа будівництво Яворівської СЕС ЄБРР виділить € 7 мільйонів

На будівництво Яворівської СЕС ЄБРР виділить € 7 мільйонів

Компанія Енергопарк Яворів може отримати кредит від ЄБРР для будівництва другої черги Яворівський сонячної електростанції потужністю 36 МВт

Компанія Енергопарк Яворів може отримати кредит від ЄБРР для будівництва другої черги Яворівський сонячної електростанції потужністю 36 МВт

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) 5 червня розгляне можливість надання позики в розмірі 7 млн ​​євро ТОВ Енергопарк Яворів для будівництва другої черги Яворівської сонячної електростанції (СЕС) потужністю 36 МВт. Про це повідомляється на сайті ЄБРР.

Проект складається з розробки, будівництва та експлуатації другої черги Яворівської СЕС, загальною потужністю 72 МВт. Розташована вона недалеко від міста Терновиця у Львівській області.

Проект розроблений в рамках кредитування ЄБРР III Програми фінансування альтернативної енергетики в Україні (USELF III), загальна сума фінансування якої - 250 млн євро.

"Інвестиції будуть сприяти досягненню мети України щодо збільшення частки відновлюваних джерел енергії у виробництві первинної енергії до 25% до 2035 року", - відзначають в ЄБРР.

Позичальником проекту виступає група Еко-Оптіма, яка належить родині Кізіцкіх. Як повідомляється на сайті компанії, в лютому 2018 року, ЄБРР виділив 24,7 млн ​​євро кредиту для Енергопарк Яворів на будівництво першої черги СЕС. А в експлуатацію вона була запущена в жовтні 2018 року. Її потужність 36 МВт, загальна вартість - EUR34 млн.

Запуск другої черги компанія планує в 2019 році. Сонячна електростанція Яворів-1 буде належати до числа найбільших сонячних електростанцій у Західній Україні, земельну ділянку займає 115 га. У складі СЕС Яворів-1 передбачена установка 268 000 сонячних модулів.

ТОВ Енергопарк Яворів входить в групу компаній ЕкоОптіма, яка розвиває альтернативну енергетику у Львівській області. Зараз побудовані 2 вітрових і 4 сонячних електростанції. Директор ТОВ Енергопарк Яворів - Максим Козицький.

У 2013-2015 роках Еко-Оптіма побудувала Богородчанського СЕС на 2,8 МВт, Самбірську СЕС на 8 МВт. У січні 2019 року компанія ввела Глиняни СЕС на 3,5 МВт, в березні 2019 року - Бориславську СЕС на 8,5 МВт. Компанія також побудувала дві біопаливні електростанції на 2 МВт і 1,5 МВт.

 

 
Коментарі (0)