ГоловнаНовини ЖКГТранспортЧастина кримської траси дочекалася ремонту

Частина кримської траси дочекалася ремонту

Завершується черговий етап реконструкції автошляху Харків – Сімферополь – Алушта – Ялта. Влада автономії сподівається завершити проект у найближчі роки.

У Криму завершився 2-й етап реконструкції траси Харків – Сімферополь – Алушта – Ялта на підйомі на Ангарський перевал. Про це «Україні Комунальній» повідомили у прес-службі Ради міністрів АР Крим.

Зокрема, зазначається, що наразі завершено укладання верхнього шару асфальтобетонного покриття на ділянці дороги довжиною 5 км.

Так, до кінця цього року планується завершити залишок ділянки довжиною 2 км у бік Ангарського перевалу. У тому числі, мають відбутися роботи з відновлення опор тролейбусних ліній, а також смуг безпеки, водовідвідних каналів і обгороджувань.

Як зазначив голова республіканського комітету АРК з транспорту і зв’язку Іван Ванханен, зараз ведуться завершуючі роботи з облаштування узбіч, заїзних кишень, наноситься розмітка.

«Створення нової інфраструктури підвищить привабливість Криму, у тому числі інвестиційну. Ми сподіваємося, що в найближчі роки зможемо довести почате до кінця та реконструювати всю південнобережну трасу від Сімферополя до Ялти», — відмітив Іван Ванханен.

Як повідомляла «Україна Комунальна» раніше, Кабінетом Міністрів затверджено скоригований робочий проект капітального ремонту автомобільної дороги  Харків – Сімферополь – Алушта – Ялта, км 662+750 – км 680+200. Відповідне урядове розпорядження підписано 11 вересня.

Загальна кошторисна вартість капремонту складає близько 175,8 млн грн, а вартість робіт на 1м кв. автодороги – 620 грн. Загальна протяжність дороги під капітальний ремонт становить 17,45 км.

 
Коментарі (0)