ГоловнаНовини ЖКГАльтернативна енергетикаНа Черкащині запустили чергову СЕС на 40МВт

На Черкащині запустили чергову СЕС на 40МВт

На Черкащині у с. Вітове Чигиринської міської територіальної громади офіційно відкрили сонячну електростанцію потужністю 40 МВт.

 

На Черкащині у с. Вітове Чигиринської міської територіальної громади офіційно відкрили сонячну електростанцію потужністю 40 МВт. Територія, на якій розміщена станція, вражає масштабами і охоплює понад 80 га. Потужності зеленої енергетики приєднало до своїх електромереж ПАТ «Черкасиобленерго».

Це вже друга сонячна електростанція в області лише за останній місяць. Перша запрацювала в Кам’янці. Розвиток зеленої енергетики на Черкащині став можливим завдяки підтримці норвезької компанії Scateс Solar.

На урочистості з нагоди відкриття завітали партнери проєкту, представники місцевої громади та інші гості. Серед них – посол Норвегії в Україні Ерік Сведал, генеральний директор Scateс Ukraine Аліна Свідерська, голова правління ПАТ «Черкасиобленерго» Олег Самчук, голова Черкаської облдержадміністрації Олександр Скічко, генеральний директор Чигиринської електростанції Scateс Ukraine Максим Бовсуновський, міський голова Чигиринської ОТГ Віктор Харченко та інші.

«На Чигиринщині проєкт будівництва сонячної електростанції та її приєднання до електричних мереж системи розподілу почали реалізовувати з березня 2019 року,- зазначила генеральний директор Scateс Ukraine Аліна Свідерська. – Загалом, проєкт виявився технологічно складним, тому нам була дуже необхідна співпраця з ПАТ «Черкасиобленерго». Символічно, що новозбудована електростанція розташована на місці колишньої атомної станції, втім відтепер замість неї працюватиме сонячна електростанція, яка є енергетикою майбутнього».

Як розповідають у ПАТ «Черкасиобленерго», задля приєднання сонячної електростанції до електричних мереж Товариство здійснило технічне переоснащення ПС 150/35/10 кВ «Орбіта»  та будівництво двох ПЛ-150 кВ «Обіта – Грінтеко-СЕС».

 

 

 
Коментарі (0)