На чому Україна економить газ

Україна продовжує боротися за вдале проходження опалювального сезону. Як і за рахунок чого регіонам вдається виконувати план зі скорочення споживання газу на 30% – відзвітували в Мінрегіоні.

Україна продовжує жити з лімітами газового споживання. У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ підбили перші підсумки, - як і за рахунок чого регіонам вдається заощаджувати паливо. За даними профільного Міністерства, областям вдається вкладати в план економії на 40-100%.

«Заходи зі скорочення споживання природного газу, виконуються згідно установлених графіків. Рівень їх виконання на сьогоднішній день коливається від 40 до 100% в залежності від видів робіт», – відзвітували в Мінрегіоні.
 
Відповідно до плану, країна економить паливо за рахунок оптимізації споживання тепла в багатоквартирних будинках та відключення окремих приміщень та будівель - 7,1% або 590,41 млн куб. м. Модернізація котелень та систем теплопостачання дозволить заощадити 4,6% або 388,22 млн куб. м. Окрім того, Україна заощадить 4,1% або 342,79 млн куб.  м газу завдяки переведення на альтернативні види палива. Кризові заходи (скорочення термінів опалювального сезону, часткове обмеження гарячого водопостачання) зекономлять 13,8% або 1,1 млрд куб. м газу.
 
Загалом узагальнений Мінрегіоном план з економії газу передбачає скорочення його споживання на 29,6% або 2,5 млрд куб. м.
 
Як раніше повідомляла «Україна Комунальна», уряд виділив 50 млн грн на відшкодування тіла кредиту отриманого в уповноваженого банку (Ощадбанк) на закупівлю електротеплогенеруючих  установок або твердопаливних котлів для фізичних осіб та власників приватних домоволодінь.
 
Коментарі (0)